Yöresel Yemek Isimleri

yöresel yemek isimleri

Türkiye’nin doğal güzellik ve eşsiz mutfağıyla dünyaya ün salmış olan ülke, tarihi yöresel yemekleriyle her gün farklı tatlar sunuyor. Türkiye’nin her bölgesinde özgün yöresel yemekler mevcut ve tüm bu yemekler ülkenin eşsiz lezzetlerine sahip.

Anadolu’nun her köşesinde kendine özgü lezzetli yöresel yemekler mevcut. Özellikle Doğu Anadolu’da bulunan Kars’taki mantı, Elazığ’daki çiğ köfte, Erzurum’daki kadayıf dolması, Van’ın lezzetli keşkek yemeği, Muş’taki lahmajun, Güney Anadolu’daki tahinli helva, Erzincan’daki dürüm, Gaziantep’in ciğerli kabak dolması, çöp şiş, köfte ve tatlıları gibi.

Güneybatı Anadolu’da ise Ege Bölgesi’nde, Marmaris’te hazırlanan köy tavası, Kuşadası’ndaki köfte, Muğla’nın köy yahni, İzmir’in kestane çorbası gibi lezzetli yemekler vardır. Ayrıca Marmara Bölgesi’nde geleneksel yöresel yemekler arasında İstanbul’da patates kızartması, Bursa’da mantı, Kocaeli’de içli köfte, Balıkesir’de çökmek, Tekirdağ’da muska böreği, İzmit’te güveç yemeği ve Edirne’de kıtır börekler sayılabilir.

Türkiye’nin kuzeyinde ise Karadeniz’in lezzetleri arasında Rize’nin çim böreği, Trabzon’daki hamsili pilav ve çeşitli balık çorbaları, Ordu’daki orman kebabı, Amasya’da kadayıf dolması, Bartın’da karışık muska böreği, Sinop’ta zerde, Zonguldak’ta keşkek, Kastamonu’da kabak pestili, Çankırı’da köme etli tatlı, Safranbolu’da köfteli mantı sayılabilir.

Türkiye’nin her yöresinde lezzetli, eşsiz özellikler taşıyan lezzetli yöresel yemekler mevcut. Bu yemekler, kültürümüzün ve tarihimizin lezzetleridir. Bu nedenle, bu yöresel yemekleri denemek, eşsiz tatlarını keşfetmek ve ülkemizin lezzetlerini paylaşmak her insanın en büyük arzusudur.

Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri

Ege Bölgesi, çeşitli yöresel yemekleri ile meşhurdur. Yöresel yemeklerin çoğu zengin tatlar içerir ve çok çeşitlilik arz eder. Türk mutfağının en önemli yöresel yemeklerinden bazıları, Ege Bölgesinde yapılır. Ege Bölgesinin yöresel yemekleri, zengin malzemelerin ve bol baharatların kullanımı ile çarpıcı ve kaliteli mükemmel tatlar yaratır.

Ege Bölgesinin meşhur yöresel yemekleri arasında, patates çorbası, yayla çorbası, kabak çiçeği dolması, kestaneli pilav, yaprak sarması, şeftali dolması, tas kebabı, haşhaşlı patlıcan salatası ve nohutlu çorba yer almaktadır. Bunların haricinde, meyve kompostosu, yoğurtlu çörek, karışık mezeler, incik dolması, çökertme ve kuzu etli dolma da örnek olarak verilebilir.

Kabak çiçeği dolması, Ege Bölgesinin en önemli yöresel yemeklerinden biridir. Kabak çiçeği dolması, yapıldıktan sonra tuzlu su içerisinde birkaç saat bekletilir. Ardından, üzerine ev yapımı soğanlı yoğurt sosu sirkeli tuzlu suyla karıştırılır ve servise hazır hale getirilir. Ek olarak, bu harika lezzetin tadını çıkarırken, maydanoz ile tatlandırılabilir.

Kestaneli pilav, Ege Bölgesinin diğer meşhur yöresel yemeklerinden biridir. Kestaneli pilav, haşhaşlı kestane ile pişirilen, özel baharatlarla tatlandırılmış bir pilav olarak tanımlanır. Pilav, özel sos ile servise hazır hale getirilir. Pilavın yanında, yoğurtlu çörek veya salata ile servise sunulabilir.

Yaprak sarması, Ege Bölgesinin meşhur yöresel yemeklerinden biridir. Yaprak sarması, kıymalı olarak veya et olmadan hazırlanabilir. Börek hamuru ile dolguları sarılır. Sarmalar, özel sos ve baharatlar ile servise hazır hale getirilir. Yaprak sarması, ev yapımı mayonez veya ev yapımı yoğurt ile servise sunulabilir.

Tas kebabı, Ege Bölgesinin diğer meşhur yöresel yemeklerinden biridir. Tas kebabı, et ve sebzelerin topaklanıp tasın içine konması ile hazırlanır. Tas kebabı, sirkeli tuzlu su ile servise hazır hale getirilir. Kebab, ev yapımı sos, salata ve ev yapımı mayonez ile servise sunulabilir.

Ege Bölgesinin meşhur yöresel yemekleri, lezzet ve çeşitlilikleri ile her lezzet sevenin beğenisine sunulmaktadır. Yöresel yemekler, zengin malzemeler ve bol baharatlar kullanılarak hazırlanır. Yöresel yemekler, ev yapımı sos, baharat ve salata ile servise sunulmaktadır.

Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri

Karadeniz Bölgesi, yöresel yemekleriyle öne çıkan bir engin kültürüne sahiptir. Bölgenin yöresel yemekleri, lezzetli malzemelerle hazırlanan, Soğuk Karadeniz kıyısında ve Orta Karadeniz’in ılık ikliminde bir araya gelen çeşitli kültürlerin etkisiyle meydana gelmiştir. Karadeniz Bölgesinin yöresel yemekleri, kötü hava koşullarında çabuk bozulmayan ve kolaylıkla saklanabilen gıdaları tercih etmeyi tercih etmiştir. Bölgedeki yöresel yemekler, arpa unu, tereyağı, yoğurt, domates, soğan, biber, patates, deniz mahsulleri, çorba ve balık ve av eti gibi malzemelerin kullanımıyla hazırlanmaktadır. Karadeniz Bölgesinin yöresel yemekleri arasında, Akçaabat Köftesi, Adana Kebabı, İskender Kebabı, Urfa Kebabı, Liva Kebabı, Bolu Kestanesi, Çorludak Köftesi, Sulu Yemekler gibi çok çeşitli yöresel yemekler bulunmaktadır. Karadeniz Bölgesi’ndeki yöresel yemeklerin hazırlanışı genellikle, suyun kaynatıldığı ağzı açık bir tencerede hazırlanmaktadır. Çorbalar, genellikle, domates, biber, et ve daha pek çok sebzelerin kökleri ile kaynatılmaktadır. Balık ve av etleri ile yemekler, özellikle kömür ateşinde veya tencerede pişirilmektedir. Sebzeler, baharatlarla birlikte genellikle fırında pişirilmektedir. Yöresel yemeklerde, yoğurt, tereyağı ve pekmez gibi malzemeler de sıkça kullanılmaktadır. Karadeniz Bölgesi’ndeki yöresel yemekler, lezzetli ve besleyici özelliklere sahiptir. Yöresel yemekler, günlük diyetin önemli bir parçası olmuştur. Yöresel yemekler, zengin vitamin, mineral, protein ve karbonhidrat içeriği sayesinde sağlıklı ve dengeli bir beslenme sağlamak için çok önemlidir. Karadeniz Bölgesi’ndeki yöresel yemekler, birçok kişinin daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olmalarını sağlamak için yararlıdır. Karadeniz Bölgesinin yöresel yemekleri, günümüzde hala popüler olarak kabul görmektedir. Yöresel yemekler, evlerde verestaurantlarda ziyafetlerde, arkadaşlar arasında ve hatta kültürel etkinliklerde servis edilmektedir. Karadeniz Bölgesinin yöresel yemekleri, Türkiye’ye özgü bir lezzet katmaktadır.

Doğu Bölgesinin Yöresel Yemekleri

Doğu Bölgesinin Yöresel Yemekleri Türkiye’nin her bölgesi olduğu gibi Doğu Bölgesi de farklı ve çeşitli yöresel yemekleriyle tanınmaktadır. Doğu Bölgesi’nde tabaklar dolusu lezzeti sunan yemekler, her yıl binlerce tatilciyi bölgeye çekmektedir. Doğu Bölgesinin yöresel yemekleri, köklü tarih, kültür ve sosyal etkileriyle doğal lezzetleri ile eşsizdir.

Yöresel yemeklerin ana malzemeleri; karabiber, soğan, biber, maydanoz, patates, fasulye, mercimek, tuz, kuru nane, kimyon ve karabuğdaydır. Bunların dışında yöresel yemeklerde; çökelek, mumbar, kıyma, yoğurt, tereyağı veya ekmek gibi malzemeler kullanılır. Bölgenin yöresel yemeklerinden bazıları; kebabı, mantısı, kadayıfı, kavurması, böreği, köfteyi, çorbası, pilavı, mücveri, tiriti ve künefesidir. Bu yemeklerin hepsi çok lezzetlidir ve farklı aromalara sahiptir.

Doğu Bölgesi’nde özellikle Köfte, en çok tüketilen yöresel yemeklerden biri olup, Doğu Bölgesinin kendine özgü köfte tarifleri de bulunmaktadır. Köfte, et, baharat, soğan, kuru nane ve tuzdan oluşan başlıca malzemelerden yapılır. Köfte yemekleri, bulgur, ekmek veya pilav ile servis edilir. Köfte, Doğu Bölgesi’nde çokça tüketilen yöresel yemekler arasında yer almaktadır.

Bölgenin diğer bir çok önemli yöresel yemeklerinden biri de Manti’dir. Manti, özel bir hamur tarifi kullanılarak yapılan ve dolma makarna olarak da bilinen bir yemektir. Manti, köfte, yoğurt, tuz, karabiber, tereyağı ve sarımsak gibi malzemelerin kullanıldığı bir yemektir. Yemek, her zevke uygun olarak hazırlanıp dilediğiniz sos ile servis edilebilir. Manti, Doğu Bölgesi’nin köklü tarihi ve kültürünü yansıtan yöresel yemeklerinden biridir.

Doğu Bölgesinin yöresel yemekleri, lezzetleri ile dillere destan olmuştur. Bu yemeklerin her birinin köklü tarih ve kültürü yansıttığından, yöresel yemekler, her yıl binlerce kişiyi bölgeye çekmektedir. Doğu Bölgesi’nde tabaklar dolusu lezzet sunan yemekler, deneyimleme fırsatı sağlamaktadır.

İç Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri

İç Anadolu Bölgesi, yöresel yemekleriyle ünlüdür. Yöresel yemekler, kökenleri Orta Asya’ya kadar uzanan Türk mutfağına dayanan birçok özelliği barındıran güzel bir kültürün çok özel yemekleridir. İç Anadolu Bölgesi’nden gelen yöresel yemeklerin arasında mantı, kara çorba, pideler, çullama, çiğ köfte, enginar dolması, kahvaltılıklar ve köfteler yer almaktadır.

Mantı, İç Anadolu Bölgesi’nden gelen en sevilen ve özgün yöresel yemeklerden biridir. Mantı, küçük kare şeklindeki tatlı hamur parçaları ile doludur ve yoğurt ve kaymak ile servis edilir. Karadeniz bölgesinde çok sevilen bir yöresel yemek olan kara çorba, et, sebze, taze domates, biber ve maydanozdan oluşan bir sıcak çorbadır. İç Anadolu Bölgesi’nde çok sevilen kahvaltılıklar arasında ayranlı tereyağlı tost, menemen, çılbır, mantı, pide, simit, peynirli poğaça ve fırın sütlaç sayılabilir.

Pideler, İç Anadolu Bölgesi’nde geleneksel yöresel yemeklerin en sevilenlerinden biri olarak kabul edilir. Pideler, sıcak veya katı hamurla yapılır ve içinde kıyma, tavuk, sucuk, sebze veya peynir olabilir. Çullama, sebzeli ve etli pirinç pilavıdır. En sevilen İç Anadolu Bölgesi yöresel yemeklerinden biridir ve köfte şeklinde servis edilir. Çiğ köfte, kıyma, tuz ve biberden oluşan köftelerdir ve yoğurt ve soğanla servis edilir. Enginar dolması, taze enginarların doldurulması ve yoğurtla servis edilmesi ile ünlüdür. Köfteler, İç Anadolu Bölgesi’nde oldukça popüler olan ve köfte şeklindeki et, tuz ve baharatlarla yoğurulup kızartılarak servis edilen yöresel yemeklerden biridir.

İç Anadolu Bölgesi’nin yöresel yemekleri, lezzetleri ve özellikleriyle uluslararası seviyede de ünlenmiştir. Birçok yöresel yemek, yıllar boyunca kutsal bir değer olarak korunmuş ve bölgenin kültürünün temelini oluşturmuştur. İç Anadolu Bölgesi yöresel yemeklerinde, lezzet ve tadı yüksek, hijyenik bir ortamda hazırlanmasına özen gösterilir. Bu yöresel yemeklerin tadını çıkarırken, hijyenik koşulların sağlanmasının önemli olduğu da unutulmamalıdır.

Marmara Bölgesinin Yöresel Yemekleri

Marmara Bölgesi, Türkiye’nin en yoğun ve önemli bölgelerinden biridir. Marmara Bölgesi coğrafi olarak İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli ve Tekirdağ illerini kapsar. Bu bölgede yöresel lezzetler çeşitli hemen her tarafın hakim olduğu, özgün lezzetler sunmaktadır. Marmara Bölgesinin yöresel yemeklerinde sıkça kullanılan malzemeler arasında, tereyağı, kuru baklagiller, salça, peynir, yoğurt, taze sebzeler ve et ürünleri yer alır.

Marmara Bölgesinin en meşhur yöresel yemeklerinden biri, çorbalarıdır. Çorbalar, soğan, tereyağı, patates, domates, et, mercimek veya nohut gibi malzemelerden oluşan tariflerdir. İstanbul’da bulunan Kocabaş Çorbası, Marmara Bölgesinin en meşhur çorbalarından biridir. Bu tarif, tereyağı, sıcak su, soğan ve yoğurt gibi malzemelerin karışımı ile hazırlanır. Tereyağı, yoğurt ve tuz konulan çorba, üzerine sıcak su ile doldurulur ve karıştırılarak servis edilir.

Salatalar, Marmara Bölgesinin diğer popüler yöresel yemeklerinden biridir. Bu tarifler, taze sebzeler, domates, salatalık, havuç, biber, patlıcan, soğan ve maydanoz gibi malzemelerle yapılır. Salata, çoğu zaman yoğurt ve zeytinyağı kullanılarak servis edilir. Özellikle İstanbul’da, Marmara Bölgesinin en meşhur salatası olan İstanbul Salatası yapılmaktadır. Bu tarif, kabak, patlıcan, havuç, kırmızı soğan, domates, salatalık, maydanoz ve yoğurt kullanılarak hazırlanır.

Mekanlar, Marmara Bölgesinin en meşhur yöresel yemeklerinden biridir. Bu tarifler, sıcak yağ, taze soğanlar, kırmızı biber, patates, domates, sıkılmış et, kuru baklagiller ve peynir kullanılarak yapılır. Bu tarifler, düdüklü tencere veya haşhaşlık gibi araçlar kullanılarak pişirilir. İstanbul’da bulunan Lahmacun ve Kebap Marmara Bölgesinin en meşhur yöresel yemeklerinden biridir. Bu tarifler, yoğurt, domates, kırmızı biber, soğan, patates, taze salatalık, kıyma ve közlenmiş ekmek kullanılarak hazırlanır.

Marmara Bölgesinin yöresel yemekleri, çeşitli sebzeler ve et ürünleri kullanılarak hazırlanır. Bu tarifler, özgün lezzetler sunmaktadır. Kocabaş Çorbası, İstanbul Salatası, Lahmacun ve Kebap gibi tarifler, çoğu zaman sıcak yağ, tereyağı, kuru baklagiller ve peynir gibi malzemeler kullanılarak yapılır. Bu tarifler, düdüklü tencere veya haşhaşlık gibi araçlar kullanılarak pişirilir ve çoğu zaman yoğurt ve zeytinyağı kullanılarak servis edilir.

Türk Mutfağından Az Bilinen 24 Yöresel Yemek

hanifedentarifler – ısırgan yemeği.

Git

Türk Mutfağı: En Meşhur Yöresel Yemekler ve Yemek İsimleri

Lahmacun Türkiye mutfaklarının öne çıkan yıldızlarından biri olan lahmacun, adını Arapça “etli hamur” anlamına gelen “lahm bi ajin” teriminden alır. Halk arasında Türk pizzası olarak da bilinen bu lezzet, yüzyıllar boyunca Türkiye’nin doğusunda sevilen bir tat olmuştur. Ekin Yalgin.

Git

Yöresel Yemekler: En Meşhur Yöresel Yemek Tarifleri

İç Anadolu Karadeniz Mutfağı Kayseri Mutfağı Konya Mutfağı Marmara Yöresel Tarifler Önerileri Eskişehir’in Yöresel Yemekleri: Eskişehir Mutfağından 12 Tarif.

Git

81 ilin yöresel yemekleri

81 ilin yöresel yemekleri galeri sayfamızda, en güncel ve özel fotoğraf koleksiyonlarını bulabilirsiniz Menu Günün Haberleri, En Son Haberler.

Git

Gaziantep Yemekleri: Gaziantep’in En Meşhur 55 Yöresel Yemeği

Kimi zaman oruk kimi zaman da kibbe gibi farklı isimler ile duyduğumuz içli köfte patates, ince bulgur, irmik ve ekmek ile yapılıyor. Baharatları listeye eklemeye gerek görmüyoruz Gaziantep yöresel yemekleri içeriğimiz yeterince iştah açıcı olduysa tatil rotanıza Gaziantep’i eklemenizi tavsiye ediyoruz. 3.

Git

Geleneksel Türk Mutfağında İlginç Yemek İsimleri

Yöresel mutfaklarımızda ve Osmanlı ve Türk Mutfağında bir çok yemek ismi şaşırtıcı ve ente resandır. Türk Mutfağının Söylerken Utandıran Yiyecekleri nelerdir? [email protected] ANASAYFA Aşçı Haberleri Aşçılık Eğitimleri Türk Mutfağı Şefleri Mutfak Tarihimizden Tescilli Yemekler Gastronomi ve Mutfak Sanatları Coğrafi İşaretler Şef Kimdir?.

Git

Trakya Yemekleri: Trakya Mutfağından 15 Yöresel Yemek

Anbean heyecan dolu dakikalar yaşayıp bir de karnınızı lezzetle doldurmak isterseniz Trakya yemekleri yemeden ben yemek yedim demeyin. Yemek’da Ara . Yöresel bir tatlı: Hayrabolu tatlısı . genel Haklisiniz Fakat yöresel olarak hele köylerin Pomak mahallerinde .

Git

İtalyan Mutfağının En Klasik ve Sevilen 19 Yemeği

YEMEK YE Pennesinden Margaritasına İtalyan Mutfağına Aşık Olmak İçin 19 Neden 01 Nisan 2016 Favorilerime Ekle İtalyanca bilmeyiz ama İtalyan mutfağı denildiğinde aslında hepimiz birçok yemeği biliriz. Neden çok severiz peki? Laf aramızda biz iki ülke birbirimize çok benziyoruz.

Git

Hatay Yemekleri: Tadına Doyulmaz 30 Tarif

Hatay yöresel yemeklerinin resimli, videolu anlatımı ile görünümlerine ve lezzetine hayran kalacağınız 27 tarifi sizleri bekliyor. Hatay Yemekleri: Tadına Doyulmaz 30 Tarif Tarifi. Ana Sayfa. Olan Biten; Tarif Defterim Tarif Gönder . Her yörede farklı isimler ve tarifteki ufak tefek değişikliklerle denenen bu yemeğin Hatay .

Git

Tekirdağ’ın Yöresel Yemekleri

12- Bulama. Yapımı oldukça zahmetli, tadı ise nefis bir lezzet olan bulama, geçmişte Trakya bölgesindeki pek çok ilde hazırlanırken günümüzde yalnızca Tekirdağ’da pişirilmeye devam edilmektedir. Tekirdağ’ın yöresel yemekleri listesinde oldukça güçlü bir yer tutan bulama, üzüm pekmezinin çöven otuyla .

Git

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık